
- Uroda (1)
- Wzmacnianie i odporność (17)
- Porady (29)
- Odchudzanie, detoks (0)
- Witaminy (13)
- Przepisy (5)
- Zdrowie (56)
Solgar Advanced Multi-Billion Dophilus 60 kapsułek






Dostępność:
na wyczerpaniu
Wysyłka w:
24 godziny
Dzienna porcja produktu do spożycia (zalecana przez producenta): 1 do 2 kapsułek (nie przekraczać zalecanej porcji)
Opis produktu
Solgar Jelitowa Flora Bakteryjna Advanced Multi-Billion Dophilus 60szt. odpowiednia dla wegan
Advanced Multi-Billion Dophilus firmy SOLGAR® to wyjątkowy suplement diety, który z powodzeniem mogą stosować również weganie - zawiera absolutne 0% produktów mlecznych i 4 wyjątkowe szczepy probiotyczne.
Warto wiedzieć, że aby szczepy drobnoustrojów mogły być uznane za probiotyk muszą spełniać wiele wyśrubowanych wymagań. Skąd nazwa probiotyku? Nazwa składa się z trzech elementów: nazwy rodzajowej (np. Lactobacillus), nazwy gatunkowej (np. rhamnosus), literowo-cyfrowego oznaczenia szczepu (np. GG).
Advanced Multi-Billion Dophilus firmy SOLGAR® to formuła 4 specjalnie wyhodowanych szczepów dobroczynnych mikroorganizmów:
L. acidophilus, LA-5®,
B. lactis, BB-12®,
L. paracasei, L. CASEI 431®,
L. rhamnosus GG, LGG®.
Szczepy te przede wszystkim są naturalnie obecne w jelicie człowieka i mają udowodnioną efektywność. Dostarczane są przez firmę CHR Hansen - wiodącego producenta probiotyków z długoletnią tradycją.
Każda roślinna kapsułka Advanced Multi-Billion Dophilus firmy SOLGAR® zawiera 5 miliardów mikroorganizmów. Występują one w formie liofilizowanej (są pozbawione wody w procesie suszenia w niskich temperaturach), dzięki czemu produkt ten nie wymaga przechowywania w lodówce.
Badania kliniczne suplementu diety Advanced Multi-Bilion Dophilus dowiodły, że znacząco wspiera on układ pokarmowy.
Podawanie 1 mld/dzień CFU B. lactis BB-12® w napoju owsianym przez okres 1-7 miesięcy wpływa istotnie na częstość prawidłowych wypróżnień1.
Kolejnymi właściwościami przebadanymi klinicznie był wpływ na układ immunologiczny. Dowiedziono, że spożywanie 1 mld/dzień CFU B. lactis BB-12® lub L. paracasei L. CASEI 431® przez okres 6 tyg. zwiększało poziomy przeciwciał IgG2.
Dodatkowo, w badaniu kojarzącym dwa szczepy ze sobą (1mld/dzień CFU B. lactis BB-12® + 1 mld/dzień CFU L. rhamnosus LGG®) prze okres 12 tygodni udowodniono wpływ na układ odpornościowy, a w rezultacie na korzystne samopoczucie3.
Advanced Multi-Bilion Dophilus firmy SOLGAR® to skuteczny i bezpieczny sposób na poprawienie ilości i jakości dobroczynnych mikoroorganizmów w w naszym organizmie.
NOWE OPAKOWANIE
Innowacyjne opakowanie CSP™ ACTIV-POLYMER™ zawierające środek osuszający umieszczony w ściankach naczynia sprawia, że wilgoć nie dociera do kapsułek, gdyż jest wyłapywana przed dostaniem się do wnętrza butelki.
SPOSÓB UŻYCIA
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe dwie (2) kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
PORCJA ZALECANA DO SPOŻYCIA W CIĄGU DNIA (2 KAPSUŁKI) ZAWIERA:
Lactobacillus acidophilus, LA-5® – 2,5 mld mikroorganizmów
Bifidobacterium lactis, BB-12® – 2,5 mld mikroorganizmów
Lactobacillus paracasei, L. CASEI 431® – 2,5 mld mikroorganizmów
Lactobacillus rhamnosus GG, LGG® – 2,5 mld mikroorganizmów
INFORMACJE DODATKOWE
Produkt jest bezglutenowy. Nie zawiera: drożdży, pszenicy, soi, produktów mlecznych, sztucznych substancji przedłużających trwałość, aromatów i barwników.
SKŁADNIKI:
maltodekstryna, substancja wypełniająca: celuloza, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, substancja wypełniająca: alginian sodu, kompleks probiotyków: L. acidophilus, LA-5®, B. lactis, BB-12®, L. paracasei, L. CASEI 431®, L. rhamnosus GG, LGG®; substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; sacharoza, regulator kwasowości: ascorbinian sodu, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych.
Pitkala, K.H. i wsp. Nutr. Health Aging 2007; 11:305–311.
Rizzardini G. i wsp. British Journal of Nutrition (2012), 107, 876–884.
Smith T.J. i wsp. British Journal of Nutrition. 2013; 109:1999–2007.