"Oświadczam, że na stronie sklepu www.zdrowoodlotowo.pl umieściłem nieprawdziwą informacje, z której wynika, że produkty marki Solgar dostępne w ofercie sklepu www.zdrowoodlotowo.pl posiadają najdłuższą datę ważności dostępną na rynku. Data minimalnej trwałości produktów marki Solgar oferowanych przez sklep www.zdrowoodlotowo.pl nie różni się od daty minimalnej trwałości produktów marki Solgar oferowanych przez innych dystrybutorów. Przepraszam wszystkich konsumentów za wprowadzenie ich w błąd. Robert Rogulski”

Narine Zsiadłe mleko, 5 saszetek

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 48,90 zł 48.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: NARINE
Kod produktu: 8EE9-976AD

Opis

Zakwaska do przygotowania Zsiadłego mleka Narine w domu.

Skład:
Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra zsiadłego mleka Narine z 1 litra mleka.

WŁAŚCIWOŚCI:
Sfermentowany napój mleczny "Narine" to fermentowany produkt mleczny, który jest mlekiem poddanym fermentacji z użyciem bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus acidophilus szczep n.v. EP 317/402 Narine. W wyniku fermentacji mlekowej dochodzi do zmiany (rozszczepienia na mniejsze łańcuchy) białek mleka, dzięki czemu produkt jest lepiej przyswajany przez ludzkie ciało niż mleko.

Sposób przygotowania :
1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu, musisz wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
2. 1L. mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodaj do pozostałego mleka. Dobrze wymieszaj.
4. Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:
4а. Użyj jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na minimum 12 godzin. Po tym czasie sprawdź czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wymij i wstaw do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
lub:
4b. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi powyżej 12 godzin. Po tym czasie sprawdź czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wymij i wstaw do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C

Okres przydatności do zużycia: 2 lata

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl