- Wzmacnianie i odporność (17)
- Porady (28)
- Odchudzanie, detoks (0)
- Witaminy (13)
- Przepisy (5)
- Zdrowie (55)
Kolagen Hydrolizowane Peptydy 400 g 40 porcji
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
24 godziny
Kolagen 400 g
Hydrolizowane peptydy kolagenowe, proszek zawiera czyste peptydy kolagenowe hydrolizowane enzymatycznie, pozyskiwane ze skóry krów karmionych wyłącznie trawą.
Opis produktu
Kolagen 400 g
Hydrolizowane peptydy kolagenowe, proszek zawiera czyste peptydy kolagenowe hydrolizowane enzymatycznie, pozyskiwane ze skóry krów karmionych wyłącznie trawą, 40 porcji
Doskonały: dla skóry, włosów i paznokci, kości i stawów oraz naczyń krwionośnych
Nasz kolagen pochodzi od krów, które cały rok pasą się na pastwiskach i hodowane są zgodnie z restrykcyjnymi zasadami. Posiada certyfikat GRASSFED od LIAF Control (członek American Grassfed Association). W hodowli nie są używane hormony, steroidy i antybiotyki. Zwierzęta podlegają stałej opiece weterynaryjnej. Proszek zawiera wyłącznie peptydy kolagenowe, nie skleja się w grudki, łatwy do rozprowadzenia w ciepłych i zimnych płynach. Aglomerowany. Neutralny smak i zapach.
Kolagen aglomerowany
Większość preparatów z kolagenem cechuje charakterystyczny, nie wszystkim odpowiadający zapach i smak. Kolagen aglomerowany wyróżnia całkowicie neutralny zapach i smak. Został on poddany hydrolizie enzymatycznej i dzięki temu dodanie go do potrawy nie powoduje zmiany jej konsystencji czy walorów smakowych, co ma miejsce w przypadku innych kolagenów. Sprawia to, że nasz kolagen łatwo włączysz do swojej diety, możesz go dodać do różnych potraw i płynów, zarówno ciepłych, jak i zimnych np. do kawy, jogurtów, zup, sosów czy smoothie.
Lekkostrawny
Dzięki zastosowaniu hydrolizy enzymatycznej Kolagen Hydrolizowane Peptydy jest łatwy do strawienia i skutecznie wchłania się w naszych jelitach. Gotowe wolne peptydy kolagenowe, które zawiera proszek nie obciążają żołądka i mogą być stosowane nawet przez osoby z problemami w układzie trawiennym. Hydrolizowane peptydy kolagenowe cechuje najwyższa biodostępność. Po absorpcji w jelitach i przedostaniu do krwioobiegu są one łatwo wykorzystywane przez organizm do budowy każdego typu kolagenu w miejscu, gdzie jest akurat potrzebny.
Kto potrzebuje kolagenu
Poziom kolagenu w naszym organizmie zaczyna spadać po 35 roku życia. W wieku 60 lat poziom kolagenu w naszym ciele jest o połowę niższy niż w młodości. Utrata kolagenu jest spowodowana nie tylko samym starzeniem się naszego ciała. Ważnym czynnikiem przyczyniającym się do utraty kolagenu jest również nieprawidłowa dieta, w której brakuje ważnych substancji odżywczych, zanieczyszczenia powietrza, wody oraz zanieczyszczenia obecne w żywności, nadmierna ekspozycja na słońce, palenie papierosów a także uwarunkowania genetyczne.
Pomoc dla kości, stawów i mięśni
Kolagen to najważniejsze i najpowszechniejsze białko strukturalne w naszym ciele. Zapewnia siłę i elastyczność naszym kościom, ścięgnom i chrząstkom. Buduje tkankę łączną, sprawia, że nasze ciało jest integralną całością. Odpowiednia dostawa tego białka jest niezbędnym warunkiem utrzymania w dobrej kondycji naszych mięśni i kości.
Zdrowa skóra, włosy i paznokcie
Kolagen stanowi 75% suchej masy skóry. Jest również ważnym składnikiem włosów i paznokci. Z wiekiem nie tylko spada ogólna zawartość kolagenu w naszym ciele ale również zmienia się jego dystrybucja. Zamiast równomiernego, gładkiego rozłożenia włókna kolagenowe zaczynają skupiać się w grupy i ich rozłożenie w skórze staje się nierównomierne. Badania pokazują, że regularna suplementacja kolagenu poprawia jego dystrybucję w skórze a korzystny efekt na skórę widoczny jest już po 14 dniach od jej rozpoczęcia.
Składniki: hydrolizowane peptydy kolagenowe (ze skóry krów karmionych wyłącznie trawą).
Porcja dzienna(10 g, 1 miarka) |
Zawartość |
Kalorie | 36,4 kcal |
Tłuszcz ogółem | 0 |
Węglowodany | 0 |
Białko, z czego: | 9,1 g |
alanina | 0,76 g |
arginina | 0,7 g |
fenyloalanina* | 0,15 g |
glicyna | 2,12 g |
hydroksylizyna | 0,14 g |
histydyna* | 0,08 g |
izoleucyna* | 0,11 g |
kwas asparaginowy | 0,41 g |
kwas glutaminowy | 0,91 g |
leucyna* | 0,24 g |
lizyna* | 0,3 g |
metionina* | 0,08 g |
prolina | 1,25 g |
seryna | 0,31 g |
treonina* | 0,17 g |
tyrozyna | 0,05 g |
walina*^ | 0,2 g |
*Aminokwasy Egzogenne
^Rozgałęzione Aminokwasy (Branched Chain Amino Acids)
Dawkowanie:
dorośli - 1 miarka (10 g) dziennie dodana do płynu lub bezpośrednio do potrawy.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.